23948sdkhjf

Politiker vill ha kall öl

I en motion pläderar riksdagsledamoten Sofia Arkelsten (m) för att det är på tiden att Systembolaget erbjuder kylda drycker.
En riksdagsmotion om att Systembolaget ska få lov att erbjuda kylda drycker, i stället för dagens ordning med rumstempererat öl, vin och sprit, lämnades in och fick avslag redan 2007. Men nu tror den moderata riksdagsledamoten Sofia Arkelsten att "tiden kan vara mogen" för kylskåpskall öl på hyllorna.

"Vin, öl och ibland snaps är måltidsdrycker och kan säljas färdiga för konsumtion", står att läsa i förslaget.

I motionen gör drar hon paralleller till livsmedelsbranschen, där allt fler produkter tillverkas för att konsumeras omgående.

"Samma trender som gäller mat, gäller också dryck. Efterfrågan på ökad tillgänglighet och färdiga måltidslösningar ökar stadigt. Kundernas beteende är inte oviktigt i sammanhanget. I många år har trenden rört sig mot att livsmedelsbutikerna fungerar som skafferier, inte minst i storstadsområden. Det pågår också en påtaglig branschglidning. En del livsmedelsbutiker breddar utbudet och erbjuder restaurangtjänster som färdigmat, vin och starköl. En del restauranger säljer färdigmat eller andra måltidslösningar", skriver Sofia Arkelsten.

Enligt Sofia Arkelsten har förslaget en riksdagsmajoritet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078