23948sdkhjf

Restaurangchef dubbas till riddare

Sturehofs restaurangchef nlir riddare av gäddquenelleorden.
Riddare av Brödraskapet för gäddfärsquenelle sauce Nantua. Så lyder den pampiga titeln som i helgen tilldelas Thomas Mortensen, restaurangchef på Sturehof i centrala Stockholm.

Därmed blir han ambassadör för den internationellt välkända rätten baserad på såsen Nantua, som tillagas på en fond av insjökräftor med vitt vin och grädde, och som döpts efter den sydostfranska staden med samma namn.

Det uniformerade brödraskapet har ett 40-tal medlemmar som ska agera som gastronomiska beskyddare av maträtten. Thomas Mortensen ärver riddartiteln från krögaren Per Nordlind, efter att restaurangen Bistro Jarl slagit igen portarna efter 28 år.

— Jag känner mig mycket hedrad. Det är också stort att ta över detta från Per nu när Bistro Jarl stänger. För Sturehof betyder det såklart mycket att få ett internationellt erkännande, säger Thomas Mortensen i ett pressmeddelande.

På lördag den 10 oktober kommer Thomas Mortensen vara på plats i gäddfärsquenellens högborg Nantua där han ska formellt blir dubbad till Chevalier de la Confrèrie de la Quenelle sauce Nantua. Efter ceremonin kommer Sturehof att kunna stoltsera med en mässingsskylt med följande inskription: "Ambassade Officielle de la Confrèrie de la Quenelle sauce Nantua en Suède", en skytt som tidigare prydde väggen utanför Bistro Jarl.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078