23948sdkhjf

Brännland Cider expanderar

Fördubblar kapaciteten och investerar i musteri.
Den snabbväxande ciderföretaget kommer att bygga ut produktionen under 2016 och framåt. Det gäller såväl investeringar i ökad jäsningskapacitet som en musterianläggning från tillverkaren Bucher-Vaslin.

— Utvecklingen under året har lett oss till slutsatsen att vi måste ta steget och investera i ökad kapacitet tidigare än beräknat. Under 2015 har vi mer än fördubblat försäljningen och introducerat nya produkter i den svenska marknaden.

Som Food Supply tidigare har skrivit om har norrländska Brännland Cider nyligen hittat in på den brittiska marknaden, något som har ökat investeringsviljan.

— Den engelska marknaden, med inklusionen i Selfridges sortiment under hösten, har öppnat upp nya möjligheter. Investeringarna kommer, bortom expansionen, att innebära bättre råvaruutnyttjande och en potentiellt högre kvalitet på den färdiga cidern. Vi förblir förstås en liten hantverksmässig producent med fokus på att producera tillsatsfri cider på enbart svenska äpplen och på en kvalitetsnivå som ska kunna hävda sig internationellt.

Läs också: Brännland Cider till Storbritannien
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062