23948sdkhjf

Styckningsjätte varnar för köttbrist

15 000 grisar, 10 000 lamm och 7 500 nötdjur. Så mycket kött behöver Svenskt Butikskött för att kunna möta efterfrågan på Krav-märkt.
Under förra året växte försäljningen av centralpackat ekologiskt kött med 65 procent, en utveckling som har fortsatt under 2015.

Nu varnar Svenskt Butikskött, Sveriges största på Krav-märkt kött, för att tillgången inte möter konsumenternas efterfrågan på långa vägar.

— Produktionen av KRAV-certifierat kött måste öka rejält om vi ska ha en chans att möta efterfrågan, säger Svenskt Butikskötts Thomas Östlund i ett pressmeddelande och tillägger att produktionen av Krav-märkt kött måste öka med 50 procent de närmaste tre åren.

Styckningsföretaget är störst i landet på Krav-märkt kött och levererar i princip allt lammkött, 95 procent av grisköttet, och 70 procent av nötköttet till livsmedelskedjorna och den offentliga sektorn.

— Konkret behöver vi 15 000 fler grisar, 10 000 fler lamm och får samt ytterligare 7 500 KRAV-certifierade nötkreatur under de närmaste tre åren. Det innebär en ökning från idag med omkring 50 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078