23948sdkhjf

Axfood fixar 1 300 jobb för Samhall

Livsmedelskoncernen har tecknat ett nytt treårskontrakt för bland annat kundvagnshantering och parkeringsstädning.
Det nya ramavtalet, som löper på minst tre år, gäller bland annat kundvagnshantering, städning av parkeringar och ger även Axfood möjlighet att rekrytera Samhall-medarbetare till andra tjänster. Totalt kommer avtalet att omsatta 1 300 personer.

Samarbetet är inte nytt utan Samhall sköter redan i dag lokalvården av koncernens olika kontor och lager i Göteborg och Jordbro samt i 120 butiker för Axfoods kedjor Willys, Hemköp och Axfood Snabbgross.

Det nya avtalet, som träder i kraft 1 november, innebär också att Samhall tar över städningen av ytterligare 200 butiker, eller 500 000 kvadratmeter butiksyta.

— Vi har enbart goda erfarenheter av vårt samarbete med Samhall och säkerställer nu att vi får en professionell och seriös aktör även när det gäller lokalvården av samtliga våra 320 egenägda butiker. Dessutom ligger detta helt i linje med vårt synsätt och vårt mål när det gäller samhällsnytta och mångfald för att minska utanförskapet på den svenska arbetsmarknaden, säger Axfoods vd och koncernchef Anders Strålman, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078