Svenska Lantägg blir Dava Foods
Namnbytet innebär inga varumärkesförändringar, men väl nya tjänster i Skara.
— Dava Foods har i dag aktiviteter i många länder. Vi tror att en standardisering av namn och profil över landsgränserna kommer att stärka den interna sammanhållningen bland medarbetarna, samtidigt som det kommer att stärka den externa syrligheten, säger Håkan Persson, vd på Dava Foods i Skara, tidigare Svenska Lantägg, i ett pressmeddelande.
Samtidigt genomförs en omstrukturering som gör att Dava Foods anläggning i Skara övertar produktionen av flytande äggprodukter för den finska och estniska marknaden. Därmed kommer produktionsvolymen att dubbleras, vilket gör att Skara-anläggningen nu går upp på tvåskift och nyanställer fem personer.
Enligt vd Håkan Persson kommer namnbytet inte att innebära några stora skillnader för svenska konsumenter.
— Vi behåller alla lokala varumärken, vilket innebär att äggen från Dava Foods i Sverige även i fortsättningen kommer att heta Lantägg. Vi fortsätter också med märket ”Tvättade svenska ägg” med svensk flagga, som garanterar att äggen är både svenska och tvättade, säger han.