Västra Götaland blir Krav-märkt
Regionens kök och restauranger har blivit Krav-certifierade.
Som ett led i regionens hållbarhetsarbete har en arbetsgrupp arbetat för att få samtliga kök och restauranger Krav-certifierade, vilket de från och med 1 oktober alltså är. Det innebär i första han tydligare märkning och råvarukontroller.
— Vi vill med KRAV-certifieringen visa våra kunder att vi satsar på ekologiska livsmedel och att vi har en hög kvalitet på våra produkter. Vår ambition är att minimera förekomsten av bekämpningsmedel i maten samtidigt som vi bidrar till en hållbar livsmedelsproduktion, säger Linda Martinsson, enhetschef för måltidsverksamheten, i ett pressmeddelande.
Krav-certifieringen innebär följande.
Köks- och restaurangpersonal ska ha kunskap om ekologisk produktion.
Minst 25 % av livsmedlen ska vara ekologiska. Inga rödlistade fiskar får serveras.
Leverantörer ska vara ISO-certifierade och ska kunna styrka att produkterna som levereras uppfyller sagda kriterier.
Rengöringsmedel ska vara märkta med Svanen, Bra miljöval eller motsvarande.
Säkra rutiner vid mottagningskontroll av varor ska finnas.
Information om vilka produkter som är ekologiska och/eller KRAV-märkta ska klart och tydligt framgå för gäster.
Köks- och restaurangpersonal ska ha kunskap om ekologisk produktion.
Minst 25 % av livsmedlen ska vara ekologiska. Inga rödlistade fiskar får serveras.
Leverantörer ska vara ISO-certifierade och ska kunna styrka att produkterna som levereras uppfyller sagda kriterier.
Rengöringsmedel ska vara märkta med Svanen, Bra miljöval eller motsvarande.
Säkra rutiner vid mottagningskontroll av varor ska finnas.
Information om vilka produkter som är ekologiska och/eller KRAV-märkta ska klart och tydligt framgå för gäster.