23948sdkhjf

HKScan satsar på eget foder

Egen grisfoderutveckling ska öka effektivitet och avkastning.
Tidigare i år ingick HKScan ett samarbete med North European Oil Trade, vilket gör att köttjätten nu kan utnyttja biprodukter från partnerns bioetanolproduktion, vilket sedan kan användas i fodertillverkning.

Nu tas nästa steg i fodersatsningen då HKScan inleder ett samarbete om unika foderblandningar med Fodermix, en grisfoderproducent i Vara.

— Foder är den största enskilda kostnaden i all primärproduktion och därför är det naturligt att HKScan fortsätter att bredda sin verksamhet. HKScan har sedan tidigare erfarenhet av fodertillverkning till våra köttproducenter i Finland. Nu har HKScan chans att utnyttja koncernens kompetens och beprövade foderlösningar även i Sverige, säger Ulf Jahnsson, direktör för HKScans foderverksamhet.

Foderrecepten ska bygga på den information som HKScan får genom att studera slutresultatet av uppfödningen i slakten.

— Jag ser en stor möjlighet för våra leverantörer att öka sin effektivitet och avkastning i produktionen genom att HKScan kommer att erbjuda egna foder till grisar. Vi utvecklar nu ett sortiment som omfattar både färdigfoder, koncentrat och premixer, säger Anna-Maria Larsson som är chef för foderverksamhet i Sverige.

När foderrecepten är klara kommer Fodermix stå för tillverkning och leverans.

— Vi på HKScan ser fram emot samarbetet där vi tillsammans utnyttjar våra kunskaper och resurser för att stärka den svenske köttproducentens konkurrenskraft på den konkurrerande köttmarknaden i Europa säger Anna-Maria sammanfattningsvis.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078