23948sdkhjf

Han blir ny vd på Alfa Laval

Alfa Laval hämtar vd från ståljätte när Lars Renström går i pension.
Tom Erixon, idag vd och koncernchef på stålföretaget Ovanko, har utsetts ny vd och koncernchef för Alfa Laval. Han efterträder Lars Renström som går i pension efter tolv år på posten.

— Det är med stor glädje jag välkomnar Tom till Alfa Laval. Han har en gedigen industriell bakgrund med en framgångsrik karriär och har den erfarenhet som krävs för att ta över efter Lars och fortsätta att utveckla Alfa Laval, säger Alfa Lavals styrelseordförande Anders Narvinger, i ett pressmeddelande.

Tom Erixon har varit vd på Ovako sedan 2011. Dessförinnan har han haft en rad ledande befattningar inom Sandvik, senast som vd för Sandvik Coromant. På 1990-talet arbetade han för konsultjätten Boston Consulting Group.

— Jag känner mig stolt och entusiastisk över att börja arbeta på Alfa Laval, som jag ser som en global industriell ledare med en stark företagskultur. Jag är imponerad över den tillväxt och framgång företaget visat under Lars Renströms ledning det senaste decenniet och min ambition är att fortsätta denna framgångsrika resa med lönsam tillväxt, säger Tom Erixon i en kommentar.

Under Lars Renströms ledning tredubblades Alfa Lavals omsättning och börsvärdet är i dag omkring sex gånger så högt som när han tillträdde.

—Det har varit en ära och en förmån att få leda Alfa Laval. Det är ett naturligt steg att jag går i pension nästa år, då jag fyller 65, och styrelsens beslut att utse Tom – som jag känner från min tid på Seco Tools – gör det lättare för mig att träda tillbaka. Jag vill också ta tillfället i akt att tacka våra kunder, aktieägare, styrelsen, Alfa Lavals ledning och alla våra 18 000 fantastiska medarbetare för deras starka engagemang och tillit, säger avgående Lars Renström.

Tom Erixon kommer att efterträda Lars Renström senast vid årsstämman i april 2016.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065