23948sdkhjf

Belgisk bagerigigant köper Nybergs Bageri

Ägaren Mattias Johansson blir vd för det nyfusionerade Nybergs Bageri-La Lorraine AB.
Det belgiska familjeföretaget La Lorraine Bakery Group har förvärvat aktiemajoriteten i Nybergs Bageri, som tillverkar frysta bageriprodukter som muffins, bullar och criossanter. Det via det helägda dotterbolaget La Lorraine Sweden AB.

La Lorraine är en av de största bagerikoncernerna i Europa med frysta bagerivaror som viktigaste kategori. Sammanslagningen med Nybergs Bageri innebär en starkare position inom området, i synnerhet på den svenska marknaden.

— Det är verkligen spännande att få stöd av en av de starkaste bagerikoncernerna i Europa. Tillsammans kommer vi att ha en bredare och mer komplett portfölj att erbjuda våra svenska kunder och jag ser fram emot att fortsätta att presentera nyheter, inte bara från vår fabrik i Johanneshov, utan nu även från La Lorraines fabriker runt om i Europa, säger Mattias Johansson, grundare till Nybergs Bageri, i ett pressmeddelande.

Mattias Johansson kommer även fortsättningsvis driva verksamheten, nu som vd för Nybergs Bageri–La Lorraine AB. Enligt pressmeddelandet ska det nybildade företaget "bygga vidare på Nybergs Bageris starka, lokala förankring". Produktionen kommer stanna kvar på anläggningen i Johanneshov.

— Mattias har, på kort tid, byggt upp ett starkt företag med stort fokus på innovation och nära kundkontakt och jag är särskilt glad över att han kommer att fortsätta som vd, säger Guido Vanherpe, vd i La Lorraine Bakery Group.

Sammanslagningen kommer inte att resultera i några personalförändringar, samtliga anställda på Nybergs Bageri blir kvar.

Nybergs Bageri har 10 anställda och omsatte 80,3 miljoner kronor 2014.

La Lorraine Bakery Group har 2 800 anställda och verksamhet i över 25 länder. 2014 omsatte gruppen 567 miljoner euro, eller motsvarande drygt 5,25 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078