Han blev Årets kock
Jimmi Eriksson från Lilla Ego i Stockholm tog hem guldmedaljen.
De åtta finalistkockarna hade fem timmar på sig att tillaga två varmrätter, en med odlad norsk hälleflundra och norsk krabba som huvudingrediens och en bestående av rådjurssadel.
Bäst lyckades Jimmi Eriksson från Stockholmskrogen Lilla Ego, som därmed är svensk mästare i professionell matlagning.
"Med rötterna i den svenska traditionen men i ett nutida utförande", löd juryns motivering.
Medaljen, kallad mejerimedaljen i guld, delades ut av prins Carl Philip under prisceremonin på Annexet i Stockholm. Även landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och Hanna Halpern, vd för Årets Kock, var närvarande.
— Segern betyder nog allt i ens karriär, men jag vet nog själv inte vad den betyder än, säger Jimmi Eriksson till TT.
Mejerimedaljen i silver gick till Johan Backeus, Aveqia och i brons till David Lundqvist, Gute Grill och Bar.