23948sdkhjf

Han blev Årets kock

Jimmi Eriksson från Lilla Ego i Stockholm tog hem guldmedaljen.
— Det är obeskrivligt och magiskt. Det är så många känslor inblandade. En lång dröm som går i uppfyllelse. Man är på moln, säger Jimmi Eriksson, till TT.

De åtta finalistkockarna hade fem timmar på sig att tillaga två varmrätter, en med odlad norsk hälleflundra och norsk krabba som huvudingrediens och en bestående av rådjurssadel.

Bäst lyckades Jimmi Eriksson från Stockholmskrogen Lilla Ego, som därmed är svensk mästare i professionell matlagning.

"Med rötterna i den svenska traditionen men i ett nutida utförande", löd juryns motivering.

Medaljen, kallad mejerimedaljen i guld, delades ut av prins Carl Philip under prisceremonin på Annexet i Stockholm. Även landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och Hanna Halpern, vd för Årets Kock, var närvarande.

— Segern betyder nog allt i ens karriär, men jag vet nog själv inte vad den betyder än, säger Jimmi Eriksson till TT.

Mejerimedaljen i silver gick till Johan Backeus, Aveqia och i brons till David Lundqvist, Gute Grill och Bar.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142