Värmländsk kaffeöl lanseras
Produkten är ett samarbete mellan Wermlands Brygghus och Löfbergs.
— Hantverksbryggd öl ger oändliga möjligheter och att kombinera två högkvalitativa värmländska produkter kändes självklart när Löfbergs först kontaktade oss, säger Hans Skan, vd på Wermlands Brygghus, till Värmlands Folkblad.
Drycken är bryggd på humle, jäst, korn-, havre, och vetemalt samt kaffebönan Cumbia. Enligt Wermlands Brygghus passar kaffestouten till såväl viltgrytan som desserten. Och temperaturen ska vara högre än vanlig öl, 16-18 grader.
— Kaffestouten är första steget, men vi fortsätter att utforska smakerna. Olika bönor har olika karaktär precis som de malt- och humlesorter vi använder. Det är fantastiskt kul att jobba med Löfbergs och få lära sig hur de ser på olika smaker, säger Hans Skan, till tidningen.
Specialölet, döpt till Wermlands Kaffestout, kommer att börja säljas till restauranger i Värmland från den 22 februari. Lansering på Systembolaget sker i maj 2016.