23948sdkhjf

Almondy bryter ny mark

Lanserar laktosfri tårta efter år av konsumentpåtryckningar.
Sedan tidigare är alla Almondys tårtor varit glutenfria. Nu tar det Göteborgsbaserade tårtbageriet nästa steg och presenterar vad de själva kallar för sin mest efterlängtade nyhet någonsin — en laktosfri tårta.

Lanseringen betyder att Almondy nu kan svara upp mot vad som beskrivs som en påtaglig efterfrågan hos konsumenter och återförsäljare.

— Den märker vi av på många olika sätt, vi får frågor ifrån våra konsumenter varje vecka, både i våra digitala kanaler men också i vår outletbutik här på bageriet. Också våra säljare som är ute i butikerna får ofta frågor på detta. Vi ser också att det säljs allt mer laktosfria varor i omkringliggande kategorier, och inte bara i mejeriavdelningen, säger Cecilia Lyche, varumärkesansvarig på Almondy, till Food Supply.

Almondy, som i slutet av 2015 köptes upp av den danska bagerikoncernen Givesco Bakery, har det varit en mödosam uppgift att skapa en laktosfri tårta som uppfyller högt ställda kvalitetskrav.

Läs också: Danskt företag köper Almondy

—Vi arbetar med choklad och krämer i våra tårtor, något som varit en utmaning när det gäller just ett laktosfritt recept. För oss kommer smaken alltid först, det kommer vi aldrig kompromissa kring, vi har länge jobbat med att få fram en tårta som varit tillräckligt god. Att göra en okej tårta som är laktosfri har inte varit ett alternativ för oss. Det gör att vi inte nöjt oss med de tidigare försök vi gjort och inte valt att lansera en laktosfri tårta innan vi var supernöjda med smaken. Men nu är väntan över.

Den nya, laktosfria, produkten bär namnet "Lactose free Creamy Chocolate cake" och är en chokladtårta på mandelbotten.

Vad räknar ni med att målgruppen som avstår laktos innebär för försäljningen?

— Detta är väldigt svårt att räkna på. I de nordiska länderna är laktosintolerans, eller att aktivt välja bort laktos, någonting vanligt och växande, medan det på ett par andra marknader knappt är känt. Viktigt med denna tårta är att den i första hand är ofantligt god, nästan godare och inte minst krämigare än våra andra tårtor, så den är inte till endast för dem som undviker laktos, säger Cecilia Lyche.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065