23948sdkhjf

Santa Maria varslar

Tortillabrödstillverkning i Landskrona flyttar till Storbritannien.
Santa Maria varslar 15 anställda och ett 20-tal inhyrda medarbetare vid tortillabrödsfabriken i Landskrona. Det efter att livsmedelsföretaget beslutat att stänga en av tre produktionslinjer.

— Planerna på en stängning av linjen har två huvudsakliga grunder; dels har fabriken i England mer flexibla produktionsprocesser för småvolymsprodukter, dels vill vi satsa våra resurser och lägga allt vårt fokus på de övriga två linjerna, för att bli en fabrik i världsklass när det gäller att baka tortillabröd, säger Santa Marias kommunikationschef Eva Berglie, till Food Supply.

Enligt Robert Stenstavold, ansvarig för affärsområdet Taco & Tortilla Nordics inom Santa Marias ägare Paulig-koncernen, har Landskronafabriken under de senaste två åren ökat effektiviteten och minskat svinnet. Men produktionsprocessen beskrivs som "komplex".

— Men vi har fortsatt en bit kvar för att nå den nivå som krävs för att konkurrera på en tuff marknad, säger Robert Stenstavold, i en kommentar.

Den produktionsvolym som försvinner från Landskrona kommer att flyttas till en fabrik i engelska Milton Keynes.

— Där finns en effektiv produktionslinje för mindre volymer av dessa produkter, vilket är väl anpassat för den andel av produktionsvolymerna som vi flyttar. Men värt att nämna är att det här är en ytterst liten andel av vår totala svenska tortillabrödsvolym. Det rör sig om några procent, säger Eva Berglie.

De fackliga förhandlingarna väntas ta cirka två månader.

— Vi förstår att det här är en svår situation för många och den tid av ovisshet som nu inleds ska vi försöka göra så kort som möjligt. Det är självklart tråkigt att behöva ge medarbetare den här typen av besked. Samtidigt handlar det här om en mycket liten del av vår totala volym och vi gör det här för att vi verkligen tror att Landskrona-fabriken har en framtid, förutsatt att vi får fokusera våra resurser på de produktionslinjer som ger oss bästförutsättningar att öka vår lönsamhet och kunna fortsätta att erbjuda arbetstillfällen även i framtiden, säger Robert Stenstavold.

Santa Marias anläggning i Landskrona
Startår: 2008
Antal anställda: 69 medarbetare i produktionen och 13 tjänstemän
Antal produktionslinjer: 3

Santa Marias anläggning i Milton Keynes, England
Startår: 2005
Antal anställda: 52 medarbetare i produktionen och 37 tjänstemän
Antal produktionslinjer: 5
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094