Anrikt charkbolag rullar för fullt
Efter flera motgångar är nu Trångsviken chark vid liv – i allra högsta grad.
Men vindarna har vänt och det anrika Trångsviken chark återuppstod i januari då före detta anställda tog över verksamheten.
– Det har gått bättre än väntat, säger charkuteristen Marcus Färnström till Östersundsposten, ÖP.
Det var under sommaren 2012 som Trångsviken chark, ett anrikt företag som funnits på orten sedan 1932, hamnade i ekonomiska bekymmer. Efter en tids förhandlingar lyckades man dock få till en fusion med Ramsele chark .
Efter återuppståndelsen satsar man nu i första hand på tillverkning av volymprodukter, bland annat produceras falukorv, bacon, rökt sidfläsk, pölsa och blodpudding.
När man köpte konkursboet i början av året stod maskinparken intakt i de 1150 kvadratmeter stora lokalerna i Trångsviken i Krokoms kommun, väster om Östersund. Man lyckades även rädda kvar receptböckerna både till Trångsviken och Ramsele chark. Att åter starta upp produktionen med de gamla leverantörerna i ryggen gick därför relativt enkelt.
– Det vi jobbar för nu är att växa så att vi kan få tillbaka våra gamla arbetskamrater och bli ett bra lokalt alternativ, säger Färnström till ÖP.