23948sdkhjf

Mälarchark gör Axfoods klimatkorv

Eskilstunaföretaget gör Garant-korv som är till hälften vegetarisk.
Efter att Preem och Scan släppt sina korvvarianter med lägre kötthalt är det dags för Axfood att lansera sin "klimatsmarta" korv.

Läs också: Scan halverar kötthalten

Korven består till hälften av kött och till hälften av vegetabilier och tillverkas av Mälarchark i Eskilstuna. Den kokta och rökta korven finns i två smaker, ekologisk mungbönskorv och ekologisk korngrynskorv, och kommer att säljas under på Willys, Hemköp och Tempo under det egna varumärket Garant. Korngrynskorven innehåller enbart svenska råvaror.

Läs också: Preem lanserar klimatsmart korv

— Det är klimatsmart att äta mindre kött och istället välja mer baljväxter. Tidigare har hög kötthalt i korv marknadsförts som hög kvalitet. Men nu kommer korvarna med hög kvalitet och låg kötthalt och där alla råvaror håller hög kvalitet. Alla korvälskare som tycker att miljö och hälsa är viktigt tycker jag ska testa vårt nya korvsortiment, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, i ett pressmeddelande.

Enligt Axfood är satsningen en följd av att allt fler kunder vill äta mer vegetariskt.

– Förra året ökade försäljningen av vårt vegetariska sortiment med över 40 procent. Det talar sitt tydliga språk, att våra kunder tycker att det är viktigt att ha möjlighet att välja vegetariska alternativ. 50/50-korvarna är ytterligare ett steg mot ett mer klimatsmart sortiment, säger Sven Skarlöv, försäljningschef på Hemköp, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063