23948sdkhjf

De får Michelinstjärnor

Svensk krog belönas med två stjärnor i Guide Michelin.
I år har den prestigefyllda restaurangguiden Guide Michelin utökat sitt täckningsområde och även inkluderat krogar utanför de stora nordiska städerna.

Jackpot för Fäviken Magasinet, således. Restaurangen, belägen i Järpen i Åre kommun, kammar hem två stjärnor i årets upplaga av guiden.

— Fäviken Magasinet erbjuder en unik matupplevelse i en idyllisk miljö i ett avlägset område. Matlagningen är mycket säker och har ett tydligt ursprung från sin omgivning, säger Rebecca Burr, chefsredaktör för Michelin Nordic Guide, i ett pressmeddelande.

Men det är inte bara Fävikens Magnus Nilsson som kan stoltsera med stjärnglans från Michelin Nordic Guide. Michelins inspektörer tilldelar en stjärna till fem svenska restauranger: sushirestaurangen Sushi Sho i Stockholm, Upper House i Göteborg, Daniel Berlin i skånska Tranås och PM & Vänner i Växjö.

Även öländska Hotell Borgholm, som drivs av Owe och Karin Fransson, fick en stjärna.

— Vi är oerhört stolta och glada över den prestigefyllda utmärkelsen. Det är ett internationellt erkännande för vårt arbete med att utveckla en gastronomi på högsta nivå, säger Owe Fransson, ägare och vd på Hotell Borgholm, i ett pressmeddelande.

Men Sverige ligger dock i gastronomiskt lä i jämförelse med våra grannländer Norge och Danmark. Som första nordiska restauranger någonsin får Geranium i Köpenhamn och Maaemo i Oslo tre stjärnor vardera, vilket är högsta möjliga poäng.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078