23948sdkhjf

Byggjätten nobbar kött

Hållbarhetspolicy gör måndagar köttfria.
Byggföretaget JM har beslutat att all mat, såväl lunch som frukost och fika, ska vara köttfri. Åtminstone på måndagar vid huvudkontoret i Solna.

Den köttfria måndagen införs som ett led i JM:s hållbarhetsarbete, uppger byggföretaget.

— Matproduktionen står för en stor del av utsläppen och därför känns det viktigt att vi ser över även denna del, trots att det inte är en del av vår kärnverksamhet, säger Per Löfgren, hållbarhetschef på JM, i ett pressmeddelande.

Utöver köttstoppet har JM tillsammans med Sabis, som driver restaurangen på huvudkontoret, gjort en del andra förändringar. Som att se till att restaurangen är MSC-certifierad, bara använda "härtappat" vatten och servera svensk kyckling, gris- och nötkött. Nöt serveras endast en gång i veckan.

— Det är väldigt roligt att vi tillsammans med JM får möjligheten att se över restaurangens erbjudanden utifrån ett miljöperspektiv. Vi på Sabis är glada att JM vill tar steget att inte servera kött på måndagar. Det gör restaurangen, tillsammans med övriga åtgärder, till vår bästa ur en hållbarhetsaspekt, säger Katrina Wallroth Ström, driftschef på Sabis, i en kommentar.

JM AB omsätter cirka 14 miljarder kronor och har runt 2 300 medarbetare.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078