23948sdkhjf

Lidl tar Allwin till Stockholm

Ska skänka bort 350 000 måltider.
I slutet av 2015 inledde Lidl ett samarbete med Allwin, ett företag som hämtar mat från matbutiker som annars hade slängts, för att sedan skänka den till organisationer som hjälper exempelvis hemlösa.

Läs också: Lidl ger bort mat i Göteborg

Samarbetet, som pågått i Göteborg, ska nu även omfatta 36 butiker i Stockholmsregionen.

— Det känns bra att fullt tjänlig mat kommer utsatta människor till godo, istället för att kastas. Det är viktigt för oss att minska matsvinnet i butik. Vi tar oss an detta på flera sätt och det är glädjande att vi nu når så många fler människor. Vi är därför glada att vårt samarbete med Allwin i Göteborg kan starta även i Stockholm, säger Katarina Rosenqvist, hållbarhetschef på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

I Stockholm är det två lastbilar som kommer att köra ut råvarorna från Lidls butiker till hjälporganisationerna.

— Jag räknar med att vi kommer att kunna distribuera minst 350 000 måltider per år till behövande stockholmare tack vare att Lidl lanserar vårt koncept i Stockholmsregionen. Nu påbörjar vi arbetet med att finna hjälporganisationer som vill ta emot och som kan distribuera maten till de mest behövande. Intresserade får gärna höra av sig till oss, säger Simon Eisner, grundare av Allwin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093