23948sdkhjf

Glassfabrik för 50 miljoner startklar

Halländska Sia Glass räknar med en marknadsandel på 25 procent.
Under torsdagen invigdes Sia Glass nya fabrikslokal i halländska Slöinge.

Utbyggnaden av anläggningen har pågår i över ett år och stod i stort sätt klar strax före jul. Sedan dess har den nya maskinen testats och tekniken finjusterats.

— Nu är produktionen i full gång och vi är redo för vårens intåg och stundande glassäsong, säger Rolf Frid, vd på Sia Glass, i ett pressmeddelande.

Den nya maskinen, döpt till Boris efter företagets tidigare vd, gör enligt Sia Glass produktionen mer effektiv och kreativ.

— Det har blivit en tradition att döpa våra maskiner efter medarbetare som gjort avtryck i organisationen, och det gör att minnena sitter kvar i väggarna, säger Sia Glass ägare och grundare Per Stenström, som klippte band tillsammans med Hallands landshövding Lena Sommestad.

Maskinen Boris är en del av en framtidsinvestering i mångmiljonklassen.

— Vi har investerat 50 miljoner i den nya fabriken för att ha möjlighet att i en väsentligt högre takt förädla våra råvaror till attraktiva båtar, strutar, pinnar och sandwich - givetvis med samma höga kvalitet, säger Rolf Frid.

Ytterligare 25 miljoner kronor kommer att investeras i Boris under året. Det gäller påbyggnadsutrustning till maskinen för att kunna producera laktos- och mjölkfria produkter.

Under 2015 ökade Sia Glass omsättning med 14 procent från 368,5 miljoner kronor. Den tillväxttakten är också målet för innevarande år. Sia Glass meddelar att det långsiktiga målet är att öka omsättningen med 50 procent till år 2020 och då ha en marknadsandel i Sverige på 25 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094