23948sdkhjf

Lantmännen öppnar växthuset

Utbildningsprogrammet välkomnar entreprenörer utifrån.
Nästa år blir Lantmännens utbildningsprogram Växthuset öppet även för externa ansökningar.

Programmet, som genomförs i Öresundsregionen under våren 2016, går ut på att ge entreprenörer inom mat, hälsa, spannmål, analysmetoder samt process- och produktionsteknisk möjligheter att utveckla sina affärsidéer.

— Växthuset startade som ett internt projekt för att stödja och uppmuntra affärsidéer och innovationer inom livsmedels- och lantbruksområdet. Efter tre framgångsrika program vill vi nu utveckla programmet och öppnat för externa entreprenörer. Vi hoppas att entreprenörerna kan dra nytta av att Lantmännen är en stor koncern med tydligt fokus på affärsutveckling och innovation, säger Emma Nordell, innovations- och affärsutvecklare på Lantmännen.

Programmet, som pågår under sju veckor, avslutas med ett "draknäste", ett moment där deltagarna presenterar sina affärsmodeller och idéer, bland annat inför Lantmännens koncernchef Per Olof Nyman. Utvalda projekt erbjuds stöd för fortsatt utveckling, vilket förutom finansiering kan innebära hjälp med affärsutveckling eller produktutveckling.

Lantmännen driver utbildningsprogrammet drivs tillsammans med stiftelsen Ideon Agro Food och affärsinkubatorn Sting.

– Lantmännens intraprenörsprogram Växthuset öppnar nu upp för externa sökande. Det här är ett helt nytt sätt för storbolag att arbeta med innovation och entreprenörskap. Öresundsregionen med Ideon i Lund är en kreativ plats för startups inom livsmedels- och lantbruksutveckling med både näringsliv och Lunds universitet som närmaste granne, säger Lennart Lindahl, vd på Ideon Agro Food, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078