23948sdkhjf

Omdaning hos Bayn

Sötningsföretaget plockar in rutinerat folk när grundaren kliver av.
Stockholmsbaserade Bayn Europe håller på att ställa om från ett i första hand forskningsdrivet företag till att bli mer marknads- och försäljningsinriktade.

Läs också: Söta framtidsplaner för svenska Bayn

Som ett led i den processen tar sötningsföretaget in två erfarna personer i styrelsen.

— Leif Fågelstedt är en internationell företagsledare med över 20 års erfarenhet av att leda globala varumärkens marknadsförings- och
kommunikationsfunktioner. Britt Rahm har omfattande erfarenhet av produktutveckling och sensorik inom livsmedelsindustrin. Vi är mycket
glada att de med sitt engagemang och sin kompetens bidrar till att strategiskt stärka Bayns tillväxt på den globala marknaden för sockerreducering, säger Lucy Dahlgren, vd för Bayn i en kommentar.

Leif Fågelstedt plockas in för att skapa marknadsstrategier och vässa den varumärkesbyggande kommunikationen.

"Bayn Europe har under de senast åren satsat mycket och har nu skapat ett enormt strukturkapital. Jag ser fram emot att jobba med Lucy och hennes team av specialister för att hjälpa producenter i livsmedelsindustrin att möta konsumenters önskemål. Socker är inte
bra, alla vet att socker är en av vår tids största hälsorisker. Så för mig att bli tillfrågad att ingå i en styrelse för ett företag som
hittat en lösning på hur man kan ersätta socker med naturliga ingredienser och skapa en hälsosammare värld ser jag som både viktigt
och relevant, säger Leif Fågelstedt i en kommentar.

Britt Rahm är vd på Sigill Kvalitetssystem och kommer närmast från rollen som enhetschef på SP Food and Bioscience. Hon har en bakgrund som ekonomi- och utvecklingschef på Lantmännens utveckling- och kontrollföretag AnalyCen.

—Jag har följt Bayn sen 2011 och jag är imponerad av deras passion för naturliga lösningar inom socker- och kalorireducering", säger Britt Rahm.

I samband med Bayns årsstämma den 5 april lämnar styrelseledamoten och grundaren Lennart Holmström.

Läs också: Surt för sötningsföretag
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125