23948sdkhjf

Arla lägger ned mejeri

Produktionen flyttar till anläggning med miljardkapacitet. Upp till 200 tjänster i riskzonen.
Arla Foods har för avsikt att stänga mejeriet för dryckesmjölk i Hatfield Peverel i Essex, Storbritannien. Det meddelar mejeriföretaget i ett pressmeddelande.

Stängningen kan, om förslaget går igenom, innebära att anläggningen bommar igen i slutet av juli 2016 och att upp till 200 tjänster kan försvinna eller flyttas.

Merparten av produktionen kommer i stället förläggas vid Arlas jätteanläggning i Aylesbury. Den öppnade 2014 och har kapacitet att förädla en miljard liter mjölk per år.

Mindre mängder mjölk från Hatfield Peverel ska tas över av andra Arlamejerier för dryckesmjölk, "beroende på kundefterfrågan":

— Som ett bondeägt mejeriföretag är vår mission att säkra högsta möjliga värde för våra bönders mjölk och samtidigt ge dem möjligheter till tillväxt. Utvecklingen av Aylesbury, som är en toppmodern effektiv anläggning, hjälper oss att förverkliga detta. Vi inleder nu förhandlingar med alla medarbetare som berörs, och deras fackliga representanter. Vår främsta prioritet är att stötta våra medarbetare under denna svåra tid och göra allt vi kan för att hjälpa dem hitta alternativa anställningar inom eller utanför Arla, säger Dan Kolding, Senior Vice President för Supply Chain på Arla Foods i Storbritannien, i ett pressmeddelande.

Arla Foods har investerat 150 miljoner brittiska pund i anläggningen i Aylesbury, som är ett av världens största mejerier för färks dryckesmjölk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079