23948sdkhjf

Lars Renström tar över Tetra Laval

Tar över ordförandeklubban för bolaget bakom livsmedelsföretagen Tetra Pak, DeLaval och Sidel.
Lars Renström, som suttit i styrelsen för Tetra Laval-gruppen sedan 2013, har utsetts till styrelseordförande. Det efter att Larry Pillard, styrelseordförande i 14 år, går i pension.

— Efter en lång karriär med operativa roller inom flera framgångsrika svenska industriföretag, ser jag fram emot att få verka som styrelseordförande i en företagsgrupp som representerar några av Sveriges starkaste varumärken. De produkter som bolagen erbjuder har en stor potential då de gör livsmedel mer tillgängliga för människor i alla delar av världen. Det är min absoluta förhoppning att jag med min erfarenhet kan bidra till fortsatt tillväxt för företagen i gruppen, säger Lars Renström i en kommentar.

Lars Renström, som tillträder den 10 juni, var vd för Alfa Laval 2004-2016. Innan dess var han vd för Seco Tools. Han har också en bakgrund inom Atlas Copco, Ericsson Cables och ABB, där han haft ledande positioner. Lars Renström är också ordförande i Assa Abloy.

Som ordförande för Tetra Laval, där industrigrupperna Tetra Pak, DeLaval och Sidel ingår, kommer Lars Renström att vara baserad i Schweiz.

Gruppen omsätter 14,3 miljarder euro, motsvarande ungefär 133 miljarder kronor, och har verksamhet i över 170 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078