23948sdkhjf

Snaps ska lämna Lappland

Dryckestillverkaren redo att lämna fjällvärlden.
Lapland Water bildades av Gällivare-entreprenören Curt Emmoth för 2007 — då med målsättningen att sälja lappländskt vatten på flaska.

Sedan dess företaget bytt riktning. Vattnet har blivit till sprit och på mindre än ett år har Lapland Spirits fått 50 nya kunder.

— Vårt nuvarande mål är att etablera oss i hela Sverige och även i Finland och Norge, med fokus på Lapplandsområdet, säger Adam von Mentzer, säljare och barnbarn till grundaren, i ett pressmeddelande från Gällivare kommun.

2007 registrerade företaget varumärkena Lapland Jojk och Lapland Vodka.

— Sedan dess har vi arbetat fram till exempel flaskornas utseende och smaksättningen på spriten, säger Adam von Mentzer.

I dag finns fem varumärken, och fler är på gång att släppas under året. Planen är även att lansera flaskor om en halv liter som komplement till de femcentilitersflaskor som sedan i slutet av 2015 finns som som beställningsvaror på Systembolaget.

Först lokalt, sedan nationellt, är grundidén. Efter Lappland ska Norge och Finland erövras.

— Vi ville testa marknaden först och tanken med de små flaskorna var att de passar bra i fjällvärlden, på flyg och hotell. Nu är vi redo att ta steget ut till en bredare målgrupp och det känns jättespännande, säger Adam von Mentzer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078