23948sdkhjf

Äggbranschen spår påskrusch

Så mycket ägg går åt under påskveckan.
Ägg har en särställning bland maten under påsken. Det är ett faktum som inte minst bekräftas av att vi svenskar äter omkring 4 000 ton under påskveckan, vilket motsvarar 64 miljoner ägg. Det är en fördubbling jämfört med en vanlig vecka.

Branschorganisationen Svenska Ägg räknar med att svenskarna kommer att äta ännu mer ägg i år.

— Äggkonsumtionen i Sverige har ökat de senaste tio åren, vilket är en följd av att hälsomedvetenheten har ökat. Ägget innehåller i stort sett alla näringsämnen man behöver, det enda som saknas är kolhydrater och C-vitamin, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsansvarig på Svenska Ägg, i ett pressmeddelande.

En genomsnittlig svensk äter 222 ägg per år, vilket är femte mest i Europa. Flest glufsar danskarna i sig — där uppgår den årliga äggkonsumtionen till 245 ägg per person.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079