Pågen vill bulla upp
Ansöker om få baka 120 000 ton per år i Malmö.
Trots att Pågen i dagsläget inte kommer upp till de 85 000 ton som det nuvarande tillståndet från Länsstyrelsen medger vill bageriföretaget ansöka om att utöka produktionen rejält. Pågen, som räknar med att efterfrågan på bröd kommer öka, vill kunna tillverka upp till 120 000 ton per år.
— Det är helt enkelt så att vi vill förbereda oss för framtiden. Vi äter mer bröd igen, inte bara till frukost utan också vid andra tillfällen. Och det finns också ett större intresse för färdigpackat bröd, säger företagets kommunikationschef Boel Lagerwall, till Skånska Dagbladet.
Pågen siktar på att bygga ut Sofielund-anläggningen med ytterligare tre produktionslinjer, i första hand för bröd. Dessutom planeras ombyggnader och upprustning av maskiner.
Under helgen premiärkördes också en ny degblandare för bröd.
Läs också: Ny investering hos Pågen