23948sdkhjf

Många överger foodtrucks

Överetablering gör att många mobila matentreprenörer ger upp.
Under de senaste åren har foodtrucks, rullande restauranger, blivit en allt vanligare syn i stadsbilden, åtminstone i huvudstaden.

Men nu tycks trenden ha fått sig en törn. På ett år har 22 foodtrucks i Stockholm återlämnat sina tillstånd, och ytterligare sex stycken uppger att de har för avsikt att lägga ned verksamheten i vår. Det skriver Mitt i Östermalm.

Orsaken är att de mobila matställena har blivit för många. Stockholms stad godkänner idag 27 fordon, specialbyggda mindre lastbilar, att sälja mat. Men överetableringen, i kombination med att årsavgiften uppgår till 30 000 kronor och att de mest attraktiva platserna är otillåtna, gör att många nu tröttnat.

— Det finns cirka tio bra ställen i Stockholm att stå på just nu och cirka 60 aktiva truckar som slåss om de platserna från tidig morgon, säger Bart Brolin, som driver Vegan Soul Train, till Mitt i Östermalm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078