23948sdkhjf

Här äter ministern larver

Sven-Erik Bucht uppvaktas av Brödinstitutet, som vill lyfta fram brödet som framtidens mat.
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht har inte gjort någon hemlighet av att han tycker om kött.

Nu har fått smaka på en annan variant av protein. Måndagens lunch bestod av en macka med larver.

— Matkonsumtionen står för ungefär 25 procent av vår klimatpåverkan och i takt med att jordens befolkning ökar behöver våra matvanor förändras. Genom att bjuda på framtidens klimatsmarta lunch vill vi visa för landsbygdsministern Sven-Erik Bucht hur viktigt brödet är i hållbarhetsdebatten, säger Maria Sitell, talesperson på Brödinstitutet, i ett pressmeddelande.

Under besöket på Näringsdepartementet bjöd bagaren Johan Sörberg på "framtidens lunch" bestående av bland annat även gräshoppsbröd och kanderade larver.

Besöket är ett led i lobbyorganisationens initiativ "Bread the Future", som den senaste tiden varit på skolturné och lanserat insektsbaserat bröd som en del i framtidens skollunch.

Läs också: Brödinstitutet har inte tystnat
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078