23948sdkhjf

Norrland får ölmässa

Norrlänningars intresse för öl resulterar i mässa i Umeå.
Ölmässan, som heter Nolia Beer, kommer att hållas i Umeå under två dagar, 7-8 oktober. Bakom evenemanget står mässarrangören Nolia.

— Kunskapen om öl är stort i Norrland och intresset ännu större. Därför känns det helt naturligt att vi på Nolia nu startar en ölmässa, säger Sussie Wikström, projektledare för Nolia Beer.

Ölmässan kommer uteslutande handla om öl.

— Detta har gjort att vi fått en bra respons från bryggerier och intresset att vara med är stort, säger Sussie Wikström.

— Vi behöver en ölmässa här uppe i Norrland. Jag vill göra mässan till en stor mötesplats för ölfantaster, nyfikna, provsmakare och livsnjutare.

Per capita är Sverige en stormakt när det kommer till antalet ölproducenter. Enligt branschorganisationen startas det upp ett nytt bryggeri i veckan.

Läs också: Bryggeriboomen: Fler än ett nytt bryggeri i veckan

— Utvecklingen de senaste fem åren inom mikrobryggd öl har varit helt enorm. Det finns cirka 70 hemmabryggare i vår region, men det finns framför allt en mängd före detta hemmabryggare som nu tagit det stora steget till starta ett mikrobryggeri. Detta innebär att deras brygder, som tidigare bara avnjöts i hemmets trygga vrå, nu finns tillgängliga via restauranger och Systembolag, säger Christian Ericsson, som var med om att starta upp bryggerier Beer Studio.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078