23948sdkhjf

Skolcater intar Göteborg

Nordrest-företaget etablerar sig på den västsvenska skollunchmarknaden.
Den 1 april flyttar Skolcater in i ett Krav-certifierat kök i Arendal, Göteborg. Det blir skolmatsföretagets första enhet i Västsverige.

— Det är viktigt strategiskt att växa i Västsverige för oss. I Göteborg finns det mycket tillväxt i och vi kan erbjuda en bra produkt, säger Michael Bühring, vd för Skolcater, till Food Supply.

Skolcater kommer att leverera skollunch till en rad olika skolor i Göteborgsområdet. Michael Bühring räknar med en en bra bit över 1 000 portioner.

— Vi tillhandahåller näringsriktig, smakrik och prisvärd skolmat och skapar goda förutsättningar för att våra elever ska kunna
utvecklas och lära i skolan. Genom bra skollunch lägger vi också grunden för sunda och hälsosamma kostvanor hos barn och ungdomar.

Läs också: Så ska Nordrest vinna mark

Skolcater ingår i restaurangkoncernen Nordiska service och restaurangaktiebolaget, Nordrest, med en omsättning på drygt 500 miljoner kronor och närvaro i större delen av Sverige.

Hur ser de långsiktiga planerna för Västsverige ut? Vad är förhoppningen?

— Som en del i Nordrest-koncernen så vill vi fortsätta växa på alla marknader som vi verkar inom. Vi har redan idag en del restaurangverksamhet i området men vill bli större även här, säger Michael Bühring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094