23948sdkhjf

McDonalds höjer priset

Cheeseburgaren ska inte längre vara låst till 10 kronor.
I ett decennium har en ostburgare på McDonalds kostat 10 kronor. Men sedan någon vecka har 39 restauranger runt om i landet tagit 13 kronor. Det är en del av ett prishöjningstest som beslutats av McDonalds på central nivå.

— Vi ser över våra priser kontinuerligt och vi justerar dem emellanåt. Priset på cheeseburgare har inte höjts på många, många år. Vi vill se hur det här tas emot av gästerna, säger Alexandra Svenonius, presschef på McDonalds Sverige, till Expressen.

För McDonalds franchisetagare gäller fri prissättning, och det är upp till varje enskild restaurang att avstå från prishöjningen.

— Nu är det 39 restauranger runtom i landet som testar att höja priset på cheeseburgaren. Samtidigt som vi lanserar McDouble och Super Cheese. Dessa hamburgare är lite större än cheeseburgaren och kostar 15 kronor, säger Alexandra Svenonius.

Restaurangerna som testar finns främst i södra och västra Sverige, men även i Stockholmsområdet.

Det höjda priset ska nu testas "under några månader". Därefter ska McDonalds utvärdera hur höjningen tagit emot av kunderna.

Några franchisetagare, bland annat i Stockholm, Göteborg och Halmstad, har redan sedan sedan en tid tillbaka valt att sätta ett högre pris på cheeseburgaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062