23948sdkhjf

Polisinsats avslöjar apkött

Även stora mängder falsk sprit har beslagtagits i gränsöverskridande polisinsats.
Mellan november i fjol och februari i år har Europol och Interpol beslagtagit 10 000 ton mat och miljontals liter dryck i samband med en gigantisk samordnad insats mot livsmedelsfusk. Det enligt ett pressmeddelande från Europol.

Sammanlagt har Europol och Interpol, tillsammans med nationell polis, tullpersonal, livsmedelsmyndigheter och privata företag deltagit i koordinerade insatser i 57 länder runt om i världen.

Europol beskriver en rad osmakliga fynd. Bland annat har tullpersonal vid flygplatsen i Bryssel, Belgien, tagit fast personer som försökt smuggla apkött. Europols och Interpols misstänker att köttet var ämnat att hamna i köttdisken i livsmedelsbutiker.

I Grekland har myndigheterna funnit tre olagliga destillerier medan upp emot 10 000 liter falsk alkohol beslagtagits i Storbritannien.

— Falsk och farlig mat och dryck hotar hälsa och liv för personer över hela värden, som ovetandes köper dessa produkter, säger Interpols efterforskningschef Michael Ellis, i pressmeddelandet och fortsätter:

— Även om vi med denna aktion har beslagtagit mer än någonsin tidigare ska vi fortsätta insatsen mot de kriminella nätverk som enbart tänker på att tjäna pengar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078