23948sdkhjf

Estrella storsatsar i Göteborg

Investerar 27 miljoner kronor i ny snackslinje
Sedan Estrella stängde huvudkontoret i Stockholm 2012 är all verksamhet koncentrerad till Angered i Göteborg. Nu investerar chips- och snacksföretaget i en ny produktionslinje, något som inte skett på tio år.

— Med den nya linjen har vi möjlighet att utöka sortimentet inom kategorin Ringar och Former samt får en ökad flexibilitet, säger Estrellas vd Carina Hanson, till Food Supply.

Investeringen uppgår til 27 miljoner kronor och i samband med invigningen, där också landshövding Lars Bäckström medverkade, flyttar Estrella hem den produktion som företaget tidigare haft vid en fabrik i Norge. Det betyder att tillverkningen av exempelvis "dillskruvar", "sombreros" och "hjärtan" fortsättningsvis kommer att ske i Angered.

— Med modern teknik kommer vi ha en effektiv produktion och försörja marknaderna i Sverige, Danmark och Finland, säger produktionschef Rickard Lindström.

I kommunikationen gentemot konsumenter ska tillverkningsorten stå mer i centrum.

— Estrella är marknadsledare på chips, och vi satsar på att bli marknadsledande igen på snacks totalt i Sverige och för oss är det viktigt att vara ett lokalt förankrat företag som också sätter Angered och Göteborg på kartan. En del i detta är att det numera på varje chipspåse står ”Direkt från chipsfabriken i Göteborg”, säger vd Carina Hanson.

Estrella omsätter runt 600 miljoner kronor och har 170 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062