23948sdkhjf

Ceres varslar sex anställda

Var fjärde får gå när Ceres förlorar sin största kund.
Bjuv-baserade Ceres i Skåne, en av Sveriges ledande tillverkare av torkade livsmedel, varslar nu sex anställda när den överlägset största kunden lämnar trakten, produktionsvolymer som bolaget inte har lyckats kompensera för.

Till Food Supply bekräftar vd Henrik Nyberg att kunden i fråga är Nestlé, som i slutet av 2016 avser att flytta hem produktionen av välling- och grötpulver till egna fabriker.

Läs också: Nestlé bryter med Ceres

— Det är givetvis väldigt tråkigt att behöva lämna detta besked idag. Vi arbetar aktivt med att fortsätta att göra allt vi kan för att hitta nya volymer som kompenserar volymtappet i fabriken, men det tar tid, säger Henrik Nyberg, vd för Ceres i Skåne, i ett pressmeddelande.

I höstas meddelade bolaget att den nyinstallerade förpackningslinjen vid fabrikslokalen i Bjuv skulle innebära nyanställning av en handfull nya medarbetare.

I stället blir det alltså fråga om personalneddragningar.

— Vi tappar 85 procent av vår omsättning vid halvårsskiftet, men väljer ändå att behålla cirka 75 procent av personalen efter dagens varsel. Detta ska ses som ett tecken på att vi tror att framtiden är ljus för Ceres och att vi behöver resurser för att säkra framtida volymer. Bland annat väntar vi på tillstånd att exportera barnmat till Asien, säger Henrik Nyberg.

Ceres meddelar samtidigt att strategin, att bli ett av Nordens ledande företag inom torkning, blandning och packning av torra livsmedel, kvarstår.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079