23948sdkhjf

Ekobalans i nytt samarbete

Purac ska marknadsföra Ekobalans teknologier.
I december 2015 fick Lundaföretaget Ekobalans ett slags genombrott inom livsmedelsbranschen efter en avsiktsförklaring med ett stort svenskt mejeri.

Affärsidén går ut på att återföra näringsämnen till kretsloppet genom att plocka ut fosfor och kväve från restprodukterna och återföra det till exempelvis mejeriernas leverantörer, mjölkbönderna, förklarade Ekobalans vd Axel Granlund i en intervju i Food Supply.

Läs också: Ekobalans äntrar livsmedelsbranschen

Nu har Ekobalans påbörjat ett samarbete med miljöteknikbolaget Purac, skriver HD-Sydsvenskan.

— Det är mycket värdefullt för oss att bli sammankopplade med Puracs starka varumärke. Det ger oss trovärdighet på marknaden, säger Ekobalans grundare Gunnar Thelin, till tidningen.

Purac ska härmed marknadsföra Ekobalans teknologier.

— Detta ökar sannolikheten för oss att skapa fler affärer med reningsverk som hanterar stora näringsrika restflöden. Att Purac vill samarbeta med oss är en bekräftelse på vår affärsidé och teknologi, säger Gunnar Thelin, till HD-Sydsvenskan.

Inom livsmedelsindustrin är Ekobalans målgrupper indelade i fyra områden: mejeri, fisk, slakteri och potatis. I dag har Ekobalans, som grundades 2008, sex anställda.

— Vi kommer att växa inom en snar framtid, dels omsättningsmässigt men framför allt behöver vi mer personal, säger Axel Granlund, till tidningen.

Även Purac, med en omsättning på över 700 miljoner kronor, är baserat i Lund och har 150 anställda i fyra länder.

I fredags blev Ekobalans även medlem i Livsmedelsakademin, ett företagskluster som verkar för den skånska livsmedelsbranschen.

— Vi upplever att Livsmedelsakademin är ett bra forum för att diskutera stora frågor som trovärdighet för branschen och framtidens livsmedelsförsörjning. Detta är frågor som är väldigt viktiga för oss, berättar Axel Granlund, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079