Brämhults tar strid mot gammal juice
"95 procent av juicen är redan 15 månader när den når butikshyllan"
Och dryckesföretaget är inte nöjd med utfallet.
Enligt undersökningen tror svenska konsumenter att det tar mellan en vecka och 12 dagar från pressning till dess att juicen står i juicehyllan.
Helt fel, anser Brämhults.
"Hela 95 procent av apelsinjuicen från de vanligaste juicevarumärkena i butikshyllan är från 3 upp till 15 månader - redan när de når butikshyllan", skriver företaget i ett pressmeddelande.
— Fast det vet inte konsumenterna, säger Stefan Boström, vd på Brämhults Juice.
— Vi pressar färsk frukt hos oss fem dagar i veckan. Direkt dagen efter pressning körs flaskorna mot butik. Men konsumenterna tror tyvärr att all juice görs på samma sätt och inser inte hur färsk vår är och hur gammal annan juice kan vara, förklarar han.
Undersökningen genomfördes av MEC Analytics & Insight.