23948sdkhjf

Orkla sväljer veganföretag

Anamma Foods blir nu helt integrerat i Orkla Foods.
Orkla Foods Sverige köpte upp det veganska livsmedelsföretaget Anamma Foods i juni 2015. Sedan dess har det skånska företaget drivits som dotterbolag.

Från och med den 1 september 2016 integreras Anamma Foods fullt ut i Orkla Foods Sverige.

— Anammas sojabaserade veganska rätter är ett utmärkt komplement till Orkla Foods Sveriges produktportfölj och ligger helt i linje med vår strategiska satsning på hälsa och hållbarhet, säger Patrik Andersson, vd på Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.

Anamma Foods har omkring 40 medarbetare och anläggningar i Simrishamn och Vadensjö utanför Landskrona. Där tillverkas frysta sojabaserade sojabaserade veganska flerportionsrätter som exempelvis vegofärs, vegobullar och "basilikapuckar".

— Vi på Anamma är stolta över att ha kunnat visa stadig tillväxt de senaste fem åren. Det känns nu mycket bra att fullt ut bli en del av Orkla Foods Sverige och ta del av den breda kunskap och erfarenhet som finns inom bolaget. Jag är övertygad om att Anamma kommer att fortsätta utvecklas på ett positivt sätt, säger Magnus Hansson, marknadsansvarig och en av de tidigare ägarna av Anamma Foods, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098