23948sdkhjf

Arla säljer ostfabrik

Mejerijätten har hittat köpare till igenbommande anläggningen i sydtyska Kißlegg.
Det var i slutet av februari som Arla Foods, med hänvisning till sjunkande priser och internationell konkurrens, beslöt att stänga produktionsanläggningen i Kißlegg-Zaisenhofen i Ravensburg i södra Tyskland.

Nu har Arla hittat en köpare, Kißlegg Käsefreunde GmbH, ett nygrundat företag som har för avsikt att fortsätta driva mejerianläggningen.

— Vi är väldigt glada över att ha hittat en köpare till vår anläggning i Kißlegg som vill fortsätta att producera ost där. Mejerianläggningen är mycket viktig för Allgäuregionen och för lokalsamhället i Kißlegg. Detta är en perfekt lösning eftersom det innebär att mejeritraditionen kan leva vidare, säger Winfried Meier, som är ansvarig för Arlas verksamhet i Tyskland, i ett pressmeddelande.

Mjölken som Arla tidigare förädlade i Kißlegg, inte minst till ost, flyttas till tre andra tyska anläggningar i Bad Wörishofen, Sonthofen och Wertach. Dessutom pågår en satsning på att återlansera det regionala varumärket ”Allgäuland” — under vilket Arla sålt mjölk, smör och ost sedan början av 2016.

— Vi har redan ingått de första avtalen med detaljhandeln och för just nu diskussioner med våra kunder. ”Allgäuland” är ett regionalt varumärke med nationell marknadsföringspotential. Men vi ser också ett nytt starkare fokus på specialmjölk, särskilt alpmjölken ”Arla Bergbauern”, och det är ett område som vi kommer fortsätta att utveckla, säger Jörg van Lock, ansvarig för Arlas produktionsanläggningar i Allgäuregionen, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079