23948sdkhjf

Tusentals i Findus-manifestation

Politiker, anställda och allmänhet i stor protest mot Findus nedläggning i Bjuv.
Mellan 3 000-4 000 personer deltog under lördagen i ett demonstrationståg genom den skånska orten Bjuv, skriver HD-Sydsvenskan.

Det för att visa sitt stöd för de 450 Findus-anställda som riskerar att bli av med jobbet när Findus ägare, brittiska Nomad Foods, väljer att stänga ned fabriken och flytta produktionen till Tyskland.

Läs också: Protester mot Findus-nedläggningen

Arrangör var fackförbundet Livs, vars ordförande Hans-Olof Nilsson stod på scen och talade.

— Vi kommer att fortsätta att kräva att Findus ska vara kvar. Om ägarna inte vill, så sälj det då till någon som vill driva det i Bjuv. Jag kan säga att det finns intressenter, så vi ser inte slaget förlorat, sa han enligt HD-Sydsvenskan.

På plats var även en rad politiker, som arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (s) och Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt. Båda var kritiska mot Nomad Foods agerande.

Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande för LO, skrädde inte orden.

— Vi konkurrerar med pris och med kvalité, men vi konkurrerar fan i mig inte genom att lägga ned företag. Det är inte fair konkurrens. Tänk om de hade varit här idag och träffat er och känt den vrede som finns över deras beteende. Kanske är det den som kan ompröva deras beslut, låt oss fortsätta vara arga, sa LO-basen under demonstrationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078