23948sdkhjf

Dahls vinner branschpris

Branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer prisar Christian Jörgensen, ägare och vd på Dahls Bageri.
Göteborgsbageriet blir därmed den första mottagaren av branschorganisationens Sveriges bagare & konditorer nyinstiftade pris "Årets Företagare".

— Det är en fantastisk ära att ta hem titeln som Årets Företagare! Dahls är ett renodlat hantverks­ företag, där hela verksamheten bygger på att vara en specialiserad leverantör till dagligvaruhan­deln. Vi ser att de konsumenter som vi vill nå kräver allt mer förädlade bakverk och mer intressanta varianter på bröd. Det erbjuder vi dem, säger Christian Jörgensen, ägare och vd på Dahls Bageri, i ett pressmeddelande.

Syftet med utnämningen är, enligt Sveriges bagare & konditorer, att premiera företagsledare inom bageri- och konditoribranschen som driver ett företag, som anställd eller ägare, med tillväxt, lönsamhet och föredömligt ledarskap.

— Med tävlingen ”Årets Företagare” i bageribranschen vill vi skapa förebilder och inspirera nästa generation duktiga företagare. Företagare som anstränger sig till sitt yttersta, med stort person­ligt engagemang och ekonomiskt risktagande. Förutom att de bakar fantastiska bakverk skapar de även arbetstillfällen och bidrar föredömligt med skatteintäkter som kommer alla i samhället till gagn, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

Hos bagerier och konditorier, som tillsammans utgör varannan arbetsplats inom den svenska livsmedelsindustrin, är personaltätheten generellt mycket högre jämfört med hur det ser ut inom andra producerande företag. Arbetskraftskostnaden utgör upp mot 50 procent av den totala kostnaden på ett litet bageri, hos de största bagerierna är motsvarande siffra dryga 30 procent. Det kan jämföras med andra tillverkande företag, när konstanserna uppgår till cirka 10 procent.

— Vår bransch har tidigare varit relativt pressad, med många utslagna bagerier som följd – men de senaste åren har vi sett en tydlig uppåtgång. Mycket tack vare drivna och begåvade entrepre­nörer som Christian Jörgensen. Just dem vill vi nu hylla, säger Martin Lundell.

Juryns motivering:

”Dahls Bageri har på ett imponerande sätt lyckats växa som företag och samtidigt klarat av att hålla samma höga rörelsemarginal. Som ett av de större företagen i bageribranschen blir resul­tatet än mer imponerande. Ägaren och vd:n Christian Jörgensen är en inspirerande ledare och strateg som skapar framgång åt såväl det egna bolaget som branschen som helhet.”

Om Dahls Bageri

Grundades år: 1963
Antal anställda: 110
Omsättning 2015: 146 938 000 kronor
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093