23948sdkhjf

Ingen vill sälja kött till värmlandskommuner

Arvika och Eda ville köpa 5 ton färskt kött — fick inga anbud.
Tillsammans ville Arvika kommun och Eda kommun gemensamt köpa in omkring 5 000 kilo kött till sammanlagt 19 av kommunernas kök. Men vid anbudsöppningen visade sig intresset vara lika med noll. Inga anbud har kommit in, rapporterar Upphandling24.

Detta trots att kommunerna mjukat upp vissa krav, delat upp upphandlingen, samarbetat med Hushållningssällskapet och bjudit in till en informationsträff (som ingen dök upp på).

Enhetschefen för kost på Arvika kommun, Annika Bryngelsson, är förvånad över de obefintliga anbuden, inte minst för att beställarna medvetet satsat på att få igång en dialog kring upphandlingarna samt att det gjorts avkall på vissa krav som från början var tänkta att finnas med i förfrågningsunderlaget.

— Vi ville ha med ett förbud mot svanskupering och vissa beteskrav men det fick vi backa på efter att producenter reagerat. De slutliga kraven ligger helt i linje med Upphandlingsmyndighetens rekommendationer, säger Annika Bryngelsso, till Upphandling24.

Upphandlingen gällde omkring 2 500 kilo färs samt strimlat eller tärnat kött, fransyskor. Men även om upphandlingen nu fått avbrytas hoppas Arvika kommun på att hitta lokalproducerade livsmedel.

— Vi strävar efter att köpa in mer närproducerat och ekologiska varor. Men vi har ingen utökad budgetram för detta utan det ska köpas in med befintlig budget. Ett område hos oss som är helt ekologiskt är mejeriprodukter. Även vitkål, bananer, morötter och potatis är med i vårt ekologiska sortiment. Vårt mål för ekovaror är 21 procent för 2016. Vi vill gärna ha närproducerat kött, säger Annika Bryngelsson, till Upphandling24.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078