23948sdkhjf

Dalsjöfors investerar i grisslakt

Flyttar samtidigt nötköttsstyckningen från Göteborg.
KLS Ugglarps, som i höstas köpte upp köttföretaget Dalsjöfors Kött, investerat i grisslakt vid anläggningen i Dalsjöfors. Enligt ett pressmeddelande rör det som om byggnation av ett nytt grisstall, en ny inlastning för gris och nya slaktlokaler.

b]Läs också: [/b] Danish Crown köper Dalsjöfors

— Vi strävar alltid efter att ha en så god djuromsorg och arbetsmiljö som möjligt på alla våra anläggningar. Det i kombination med att vi har en stark tilltro till svenskt kötts kommande utveckling, gör att vi investerar i en ny grisslakt i Dalsjöfors, säger KLS Ugglarps vd Jonas Tunestål, i ett pressmeddelande.

Jonas Tunestål poängterar vikten av ett fortsatt utvecklingsarbete i köttbranschen.

— Vi får aldrig luta oss tillbaka och vara nöjda. För att säkra en framtida tillgång på svenskt kött måste vi ha lönsamhetsutveckling över tid inom värdekedjans alla led. Det kräver att vi vågar göra långsiktiga investeringar och ständigt arbetar för att genomföra produktions- och försäljningsoptimeringar, som i sin tur möjliggör olika effektiviseringsvinster.

Lägger ned i Göteborg

Till hösten kommer Dalsjöfors dessutom att lägga ned styckningsverksamheten av nötkött i Göteborg.

— För att fortsätta optimera och utveckla vår verksamhet önskar vi flytta produktionsverksamheten från Göteborg, som idag bedrivs i hyrda lokaler, till våra övriga anläggningar. Göteborgs stad har dessutom aviserat att de i framtiden vill bygga bostäder på området, säger Dalsjöfors Kötts vd Magnus Larsson, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343