23948sdkhjf

Vice-president gillar Matsmart

Det svenska e-handelsbolaget bjöds in av fredspristagaren Al Gore.
För en vecka sedan gjorde Karl Andersson, vd på Matsmart, livsmedelsgiganter som Coca-Coca, Walmart och Nestlé sällskap på seminariet "The Future of Food" i London.

Läs också: Nestlé väljer Matsmart

Inbjudan kom från USA:s tidigare vice-president Al Gore, som också mottagit Nobels fredspris för sitt arbete kring att uppmärksamma klimatförändringar.

Enligt sajten Breakit trodde Karl Andersson initialt att det var ett skämt, men det visade sig att mannen som skämtsamt brukar kalla sig för "USA:s nästa president", en anspelning på hur nära han var att bli president år 2000, menade allvar och att Matsmart, som ett av 20 bolag, och det enda nordiska, var inbjudet till arrangemanget.

— Al Gore uppmärksammar oss för att vi gör något nytt, annorlunda och disruptivt. Han är imponerad av vad vi gör och vill veta mer om oss vilket naturligtvis känns fantastiskt roligt, säger Karl Andersson till Breakit.

Att Al Gore alls uppmärksammat det svenska bolaget, som på drygt två år nått en omsättning på 80 miljoner kronor, beror på att Matsmart i december tog in 30 miljoner kronor i riskkapital från bland annat Northzone och Edastra samt att bolagets affärsidé, att sälja mat som annars hade slängts, rimmar väl med ex-presidentens miljöaktivism.

Läs också: Miljonregn över Matsmart

Möjligen påskyndar upplevelsen Matsmarts planer på att ändra bolagsnamn till något mer internationellt gångbart.

Läs också: Matsmart vill byta namn
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062