Mikrobryggeri exporterar till Alperna
Tingvalla bryggeri satsar på skidfantaster.
— Att dricka en öl efter en dag i backen, på afterski eller till en bit mat är en självklarhet, säger Hans Dahlgren, exportansvarig på Tingvalla bryggeri, till NWT.
Det är Hans Dahlgrens bakgrund som reseledare som ligger bakom höghöjdsbeställningen från Frankrike.
Ölen är en ljus lager, en bra bit från de IPA-sorter som Tingvalla bryggeri gjort sig kända för.
— Tanken är att det ska vara lättdrucket och kylande. Ljus öl fungerar bättre en dag i backen, än en öl som är mörk och mer svår att ta till sig, säger Kim Eriksson, en av fyra syskon som äger bryggeriet, till tidningen.
Mikrobryggeriet startade 2014 och är i mångt och mycket fortfarande ett hobbyprojekt. Allt överskott återinvesteras i bolaget. I dag finns Tingvallas öl på både Systembolaget och på Ica. Enligt Kim Eriksson är målet att få in fler flaskor på ölhyllorna i Karlstad, inte att försöka expandera verksamheten i detta skedet.