23948sdkhjf

Glassikoner gripna

Amerikansk polis grep Ben & Jerry i samband med en politiskt demonstration.
Grundarna till det världsomspännande glassföretaget Ben & Jerry's, Ben Cohen och Jerry Greenfield, är kända för sitt samhällsengagemang och har använt sitt glassvarumärke och sitt personliga kändisskap för att förfäkta ett antal politiska frågor genom åren.

I samband med den pågående valrörelsen i USA har de bägge barndomskamraterna öppet stöttat Bernie Sanders, som slåss för att bli Demokraternas kandidat i det kommande valet. Bernie Sanders är senator från Vermont, samma delstat där de två barndomsvännerna Ben och Jerry började sin glasstillverkning 1978, och har nu hedrats med en helt egen glassmak.

Under måndagen deltog de två glassmiljardärerna i en protestaktion i USA:s huvudstad Washington, varefter de, tillsammans ett flertal andra, greps av polis. Orsaken var, enligt polisen, att demonstranterna skapat oreda. Det uppger den amerikanska nyhetskanalen ABC, som också rapporterar att Ben Cohen och Jerry Greenfield har släppts.

Demonstrationen arrangerades av gruppen "Democracy Awakening", som protesterar mot att presidentkandidaterna tar emot stora summor pengar i kampanjstöd från storbolag.

I dag är Ben & Jerry's ett dotterbolag till Unilever.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098