23948sdkhjf

Findus lovar Bjuv-satsning

Näringsministern lyckades inte övertala Findus ägare att stanna kvar i Bjuv. I gengäld utlovas pengar till utvecklingen av Food Valley of Bjuv.
Under tisdagen träffade näringsminister Mikael Damberg (s) ledningen för Findus ägare Nomad Food för att få svar om varför verksamheten i Bjuv läggs ned efter endast ett halvår i det brittiska bolagets ägo.

Läs också: Regeringen kräver svar om Findus

Nomad Foods besked till regeringen är att beslutet om att flytta tillverkningen från Bjuv till Tyskland ligger fast och att det är överkapaciteten inom koncernen som är det huvudsakliga skälet till flytten som innebär att 450 Findus-anställda varslas.

Läs också: Findus säljs till brittiskt bolag

— Beskedet är att beslutet är strategiskt och ligger fast. Jag förväntar mig att bolaget agerar ansvarsfullt både mot den personal som nu drabbas, mot mångåriga leverantörer och mot Bjuv och regionen, sade Mikael Damberg till TT efter mötet.

Näringsministern fick dock ett löfte från Nomad Foods. Företaget kommer att skjuta till pengar för att innovations- och utvecklingsprojektet Food Valley of Bjuv, som Findus var med om att initiera, ska bli verklighet.

Läs också: Vegafish hoppfullt — trots att Findus flyttar

— Vi har beslutat att tillsätta en resurs på heltid som vi finansierar åtminstone de kommande två åren. Tjänsten är inriktad på att driva de initiativ som redan tagits, men framförallt hitta nya möjligheter och ta tillvara den kompetens och infrastruktur som finns, säger Henrik Hjalmarsson, vd för Findus Sverige, till HD-Sydsvenskan.

Henrik Hjalmarsson vågar dock inte uttala sig om huruvida Findus eller Nomad Foods kommer att vara inblandade i framtida projekt inom ramen för Food Valley of Bjuv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063