23948sdkhjf

Comeback-försök för klassisk glassfabrik

Miljoninvesteringarna ska blåsa nytt liv i Karlstadsglassen Solglass.
För många värmlänningar som växte upp på 1960-talet är Solglass fortfarande ett välkänt varumärke. Till våren kan produktionen vid Matmejeriet i Karlstad vara igång igen.

Det efter att Tord Johansson, ägare till Mejeritransporter Tord Johansson AB, som förvärvat bolaget och varumärket Solglass. Han äger även 50 procent av fabrik sedan mejeriverksamheten lagts ned.

— Vi kommer resten av året att planera vidare, köpa in utrustning och ordna med all reklam kring varumärket Solglass. Våren 2017 skall vi vara klara och leverera den första glassen, säger Tord Johansson, till NWT.

Solglass startades 1959 av Karlstadsortens Mejeriförening men köptes så småningom upp av GB Glace och försvann från handeln 1968, trots reklamkampanjer där Lill-Babs medverkade.

Nu ska glasstillverkningen alltså komma igång igen, och det på samma plats som allt startade på. Mjölken och grädden ska hämtas från värmländska gårdar via Arla och Wermlands Mejeri. På sikt kan det också bli aktuellt med leveranser från Arvika Mejeri.

— Vi kommer investera flera miljoner kronor i det nya projektet. Det blir ett antal jobb inom fabriken och för transport av glassen ut till kunderna, säger Tord Johansson, till tidningen.

Enligt Tord Johansson, som nu gör studieresor till förebilderna Kling glass och skånska Engelholms glass, kommer den gamla storsäljaren, en glasstårta med mandelbotten, hjälpa till att lyfta försäljningen.

— Den tror vi blir ett säkert trumfkort. Vi inleder med gräddglass samt fyra-fem andra sorter för att efterhand öka på sortimentet, säger Tord Johansson till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078