23948sdkhjf

Coop satsar på värmländskt lamm

Producentgruppen Lamm i Värmland blir, via HK Scan, ny leverantör till Coop.
Lamm i Värmland, som består av ett femtontal lammproducenter, blir från och med månadsskiftet april-maj nya leverantörer till Coop. Lammköttet från Värmland kommer därmed att stå för omkring 20 procent av allt lammkött som säljs under Coops egna varumärke i Sverige.

— Vi är jätteglada över samarbetet. Även om lammkonsumtionen är liten i relation till annat kött så ser vi en stigande trend. Och framförallt ser vi en stark efterfrågan på svenskt lammkött, där vi idag periodvis har svårt att möta kundernas önskemål, säger Majsan Pense, kategorichef för kött på Coop Sverige, i ett pressmeddelande.

Avtalet tecknas formellt med HK Scan, som är Coops huvudpartner för EMV-kött, kött under eget varumärke.

Lamm i Värmland har tidigare varit leverantörer till Konsum Värmland/Värmlandschark, som varit med om att bygga upp producentgruppen. Köttet kommer att säljas i Konsum Värmlands butiker, men nu under Coops varumärke.

— Det nya samarbetet med Coop Sverige är givetvis mycket positivt för oss, både som enskilda lammproducenter och som organisation. Jag hoppas att samarbetet långsiktigt kan innebära ökad produktion och förbättrad lönsamhet. Livsmedelsproduktion handlar idag inte bara om att tillfredsställa behovet av mat, utan också om att lyfta fram alla de mervärden som finns i vår lokala produktion. Det vill vi göra tillsammans med Coop, säger Andreas Martelius, ordförande för Lamm i Värmland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.089