23948sdkhjf

Krav sätter ner foten

"Oacceptabelt med farliga ämnen i förpackningar."
KRAV-märkt mat ska packas i förpackningar som inte innehåller farliga ämnen, som spar in på resurser och minskar matsvinnet. På fredagen presenterade KRAV sitt unika förpackningsprojekt på konferensen ”Förpackningar i fokus” i Stockholm.

– Vi ser att det finns företag som klarar av utfasningen av PVC och BPA och då är det viktigt att KRAV-märket ligger i framkant. På det sättet svarar vi på de medvetna konsumenternas förväntningar, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV, i ett pressmeddelande.

Sedan två år tillbaka driver KRAV ett unikt förpackningsprojekt där syftet är att ta fram en tydlig vägledning som KRAV-certifierade företag kan använda för att välja förpackningar som:

KRAV har sedan tidigare arbetat för att få förpackningarna så miljö- och hälsomässigt hållbara som möjligt, till exempel genom att rekommendera KRAV-certifierade företag att deras förpackningar inte skulle innehålla ämnen som finns på den så kallade SIN-listan.

Efter en genomgång för några år sedan var det uppenbart att det fortfarande fanns BPA kvar i förpackningarna och därefter förbjöd KRAV både PVC och BPA. Tidpunkten för utfasningen av PVC och BPA är ännu inte helt fastställd.

– När vi nu sätter ner foten vet vi att det finns många KRAV-certifierade företag som klarar de nya kraven, men många sitter också fast i förpackningslösningar som inte kommer att vara tillåtna i KRAV-märkta produkter. Vi kommer därför att hjälpa företag med problematiska förpackningar att bli kvitt de farliga ämnena. När väl regeln är genomförd kommer vi att kunna berätta om våra stora kliv, och det vinner alla KRAV-märkta produkter på, uppger Cejie vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219